Feyenoord-vlaggenlijn!

Feyenoord speelt op zondag 22 april alweer de zeventiende bekerfinale in de clubhistorie! Die dag is AZ de tegenstander in De Kuip, als de gouden TOTO KNVB Beker vanaf 18:00 uur op het spel staat.

Met een Feyenoord-vlaggenlijn ben jij helemaal klaar voor deze bekerfinale. Als Kameraadje kun je je favoriete club steunen en tegelijkertijd jouw slaapkamer omtoveren tot een échte Feyenoord-kamer. Lees hieronder hoe je deze toffe vlaggenlijn kunt maken.

Wat heb je nodig?

  • A4-papier in de kleuren rood, wit en zwart
  • Bolletje touw
  • Schaar
  • Lijm of dubbelzijdig tape
  • Viltstiften

Stap 1
Zorg dat je alle spullen die hierboven staan klaar hebt liggen. Vouw de A4-papieren dubbel en knip ze doormidden. Daarna teken je met een liniaal aan de onderkant van de vlag twee lijnen die bij elkaar komen, zodat het een punt vormt. Als je dit hebt gedaan, knip je de punt uit. Je hebt dan meteen een voorbeeld voor de andere vlaggen, zodat je die over kunt tekenen. Doe dit bij alle vlaggen (zoveel als je wilt).*

* Vind je een puntvlag mooier? Knip dan uit je papier een driehoek, zo groot als jij mooi vindt. Een tip: vouw het papier dubbel en knip aan de ene kant een halve driehoek uit. Zo is je driehoek aan allebei de kanten gegarandeerd gelijk!

Stap 2

Schrijf een letter op ieder vlaggetje en vorm hiermee een woord of zin, als je een hele lange vlaggenlijn maakt. Denk aan ‘Feyenoord’, ‘Hand in Hand’, ‘Kameraadjes’, of een ander mooi woord of leuke zin waarmee jij Feyenoord wilt aanmoedigen! Je kunt natuurlijk ook een tekening maken op de vlaggen of ze versieren met het logo van Feyenoord of Kameraadjes. Klik op de link hieronder voor wat voorbeelden. Deze kun je uitprinten en op je vlag plakken, of natekenen.

Bekijk de voorbeelden

Stap 3
Als je klaar bent met het knippen, plakken en kleuren, pak je het bolletje touw erbij en rol je deze uit. Leg de vlaggen neer op het touw, op de volgorde zoals jij wilt, bijvoorbeeld in de volgorde van kleuren: rood – wit – zwart. Je kunt zelf bepalen hoe lang je de vlaggenlijn maakt en hoe dicht je de vlaggen bij elkaar legt. Natuurlijk kun je ook meerdere vlaggenlijnen maken! Zorg er wel altijd voor dat er aan het begin en het einde van de vlaggenlijn genoeg touw over is om de vlaggenlijn straks mee op te hangen.

Stap 4
Als je eenmaal alle vlaggen op de juiste plek hebt gelegd en het ligt zoals jij wilt, plak je de vlaggen vast. Doe een streep lijm aan de binnenkant van de vouwrand van de vlag waar het touw aan vast komt te zitten, zodat de vlag niet kan verschuiven. Als de lijm eenmaal is opgedroogd, is je vlaggenlijn klaar en kun je hem ophangen waar jij maar wilt voor de TOTO KNVB Bekerfinale AZ - Feyenoord.

Heb jij jouw Feyenoord-vlaggenlijn opgehangen? Maak er een foto van en stuur 'm naar Coentje via Coentjes Mailbox! Wie weet win jij met jouw vlaggenlijn een toffe prijs!