zondag 1 mei om 14:30 - Koning Willem II Stadion, Tilburg

Eredivisie

Willem II

0-1

Feyenoord

Voorbeschouwing: Willem II - Feyenoord

Bij winst in Tilburg stelt Feyenoord de derde plaats in de Eredivisie definitief veilig. Van directe plaatsing voor de Europa League verzekerde de ploeg zich vorig weekend al, door de KNVB beker te veroveren.

Voorbeschouwing: Willem II - Feyenoord

Tijdens het duel met Willem II zal Feyenoord voor het eerst het uittenue voor het seizoen 2016-2017 dragen. Dit tenue is vanaf zondag voor iedereen verkrijgbaar.

Teamnieuws
Feyenoord moet het in Tilburg doen zonder Michiel Kramer en Dirk Kuyt. Kramer is geschorst, terwijl Kuyt nog te veel last heeft van de kuitblessure die hij in de bekerfinale tegen FC Utrecht opliep. Verder mist trainer Giovanni van Bronckhorst de al langer geblesseerden Warner Hahn en Stef Gronsveld. Laatstgenoemde maakte afgelopen maandag wel zijn rentree in Feyenoord 2.

Willem II-trainer Jurgen Streppel heeft kopzorgen over de inzetbaarheid van Frank van der Struijk. De verdediger heeft een enkelblessure en het is nog maar de vraag of hij op tijd fit is voor dit belangrijke duel.  

De kijk van de hoofdtrainers
Na de bekerwinst wil Feyenoord zich zo snel mogelijk definitief verzekeren van de derde plaats in de Eredivisie, zo stelde Van Bronckhorst vrijdagmiddag tijdens de persconferentie. ‘Ondanks alle blijdschap van deze week moeten we er zondag gewoon weer staan. We willen die derde plaats veiligstellen, omdat dat belangrijk is voor de club en omdat we zo hoog mogelijk willen eindigen. We hebben nog één overwinning nodig om ons te verzekeren van de derde plek. Daar gaan we zondag voor.’

Streppel verlangt zondag tegen Feyenoord dezelfde inzet van zijn spelers als in het voorgaande duel, met SC Cambuur (1-1). ‘Ik ben blij met het punt, maar ik ben ook blij met de inzet van de boys. Over de tactiek ga ik het maar niet hebben. Dat doet er nu niet toe’, sprak de coach na afloop van die wedstrijd.

Vorm
In de Eredivisie heeft Feyenoord al negen wedstrijden op rij niet meer verloren. De laatste twee competitiewedstrijden, tegen FC Groningen en Heracles Almelo, eindigden in een gelijkspel. Worden de bekerwedstrijden tegen AZ (halve finale, 3-1) en FC Utrecht (finale, 2-1) meegeteld, dan omvat de ongeslagen reeks inmiddels elf duels.

Willem II maakte in de laatste competitiewedstrijd tegen SC Cambuur (1-1) een einde aan een reeks van zes nederlagen. Daarmee keerden de Tilburgers op basis van doelsaldo terug op de veilige vijftiende plaats. Willem II is in een felle strijd verwikkeld met Excelsior om de play-offs tegen degradatie te ontlopen.

Historie
Tijdens de helft van de 44 bezoekjes aan Tilburg nam Feyenoord het maximale aantal punten mee naar Rotterdam. Tien keer eindigde het duel in een gelijkspel, terwijl de thuisploeg twaalf keer aan het langste eind trok. De laatste keer dat Feyenoord won in Tilburg was in het seizoen 2012-2013, toen Tonny Vilhena met twee goals de gevierde man was. In De Kuip troffen beide ploegen elkaar dit seizoen al twee keer. Zowel in de competitie (1-0) als in de achtste finale van de KNVB beker (2-1 na verlenging) boekte Feyenoord een nipte overwinning.

Volg Willem II– Feyenoord
Feyenoord wordt vanuit het uitvak in Tilburg gesteund door 600 supporters. Ben jij niet in het stadion? Volg de wedstrijd dan via de live updates van @Feyenoord op Twitter en bekijk exclusieve beelden vanuit het stadion via @feyenoord.rotterdam op Instagram. Ook in de aanloop naar de wedstrijd zal er op de officiële social mediakanalen van Feyenoord via diverse filmpjes en foto’s al veel aandacht worden besteed aan de wedstrijd tegen Willem II.

Willem II – Feyenoord   
Zondag 1 mei om 14:30 uur in het Koning Willem II stadion
Scheidsrechter: Vink

Eerdere ontmoetingen

Uit
12/04/2015 Willem II – Feyenoord 2-2
03/02/2013 Willem II – Feyenoord 1-3
05/12/2010 Willem II – Feyenoord 1-1
13/09/2009 Willem II – Feyenoord 2-3
19/10/2008 Willem II – Feyenoord 1-0

Thuis
17/12/2015 Feyenoord – Willem II 2-1 n.v. (KNVB beker)
13/09/2015 Feyenoord – Willem II 1-0
13/09/2014 Feyenoord – Willem II 1-2
18/11/2012 Feyenoord – Willem II 3-0
17/04/2011 Feyenoord – Willem II 6-1