zondag 12 april om 12:30 - Koning Willem II Stadion, Tilburg

Eredivisie

Willem II

2-2

Feyenoord

Feyenoord met veel vertrouwen naar Tilburg

Waar de aanstaande terugkeer van Dirk Kuyt het nieuws vrijdag grotendeels beheerste in De Kuip, richtte Fred Rutten ‘s middags tijdens een persconferentie het vizier op de korte termijn. Komende zondag wacht zijn ploeg immers de belangrijke uitwedstrijd tegen Willem II, waarin Feyenoord de overtuigende overwinning van vorige week op AZ een passend vervolg hoopt te geven. ‘Het vertrouwen in de groep is groot’, zo stelde de hoofdtrainer in de aanloop naar het duel in Tilburg tevreden vast.

“Voor ons is het nu zaak om te blijven winnen en de derde plaats zo snel mogelijk echt veilig te stellen”
Fred Rutten

Dat er aan zelfvertrouwen momenteel geen gebrek is in de selectie, heeft alles te maken met de resultaten die de laatste tijd werden behaald. Zo won Feyenoord haar laatste vier competitiewedstrijden, waaronder de krakers tegen PSV en AZ. Vooral aan de klinkende zege in Alkmaar (1-4) bewaart Rutten prettige herinneringen. ‘Het goede gevoel dat we hebben overgehouden aan die wedstrijd, overheerste deze week bij ons. Voor ons is het nu zaak om te blijven winnen en de derde plaats zo snel mogelijk echt veilig te stellen.’

Als in de ontmoetingen met PSV en AZ iets duidelijk werd, is dat Feyenoord allesbehalve snakt naar het einde van het seizoen. De frisse en gretige wijze waarop de ploeg de laatste tijd voor de dag komt, biedt veel perspectief voor de resterende vijf competitiewedstrijden. Bovendien kan Rutten beschikken over een nagenoeg fitte selectie. ‘Dat we ook in deze fase van het seizoen vrijwel iedereen aan boord hebben, verrast mij niet’, zei de coach daarover.

De krachten die Feyenoord aan het einde van de rit nog over heeft komen goed van pas in Tilburg, waar volgens Rutten een pittig karwei wacht voor zijn ploeg. ‘Ik verwacht een tegenstander die ons bij de keel wil pakken, zeker in de beginfase’, blikte de trainer vooruit. ‘Aan ons de taak om daar zo goed mogelijk mee om te gaan en ons eigen spel te gaan spelen.’

Rutten weet nog niet of hij zondag een beroep kan doen op Joris Mathijsen en Khalid Boulahrouz. Beide spelers zijn niet volledig fit en om die reden nog een vraagteken voor de wedstrijd tegen Willem II.

Willem II – Feyenoord
Zondag 12 april om 12.30 uur in het Koning Willem II Stadion
Scheidsrechter: Braamhaar

Laatste vijf ontmoetingen
03/02/2013 Willem II – Feyenoord 1-3
05/12/2010 Willem II – Feyenoord 1-1
13/09/2009 Willem II – Feyenoord 2-3
19/10/2008 Willem II – Feyenoord 1-0
13/04/2008 Willem II – Feyenoord 3-1