zondag 18 oktober om 14:30 - Abe Lenstra Stadion, Heerenveen

Eredivisie

SC Heerenveen

2-5

Feyenoord

Feyenoord gefocust naar Heerenveen

Wellicht dat Giovanni van Bronckhorst er aanstaande zondag heel even aan terugdenkt, als de spelersbus van Feyenoord wordt stilgezet voor de hoofdingang van het Abe Lenstra Stadion. Iets minder dan vijf maanden terug was het de thuishaven van sc Heerenveen waar de 40-jarige voormalig prof zijn eerste wedstrijd beleefde als hoofdtrainer van Feyenoord, dat destijds veroordeeld was tot het spelen van play-offs.

Feyenoord gefocust naar Heerenveen
“Vandaag was de eerste dag dat we iedereen weer terug hadden van internationale verplichtingen”
Giovanni van Bronckhorst

Heel lang zal de hoofdtrainer er niet bij stilstaan, veel meer zal hij zijn aandacht vestigen op wat komen gaat. Voor Feyenoord is dat de eerste wedstrijd na de voorbije interlandperiode, waaraan zeker niet alle internationals uit de selectie goede herinneringen hebben overgehouden. Kenneth Vermeer, Terence Kongolo en Eljero Elia zagen vanaf de reservebank hun ploeggenoten van het Nederlands elftal het hoofd buigen voor Tsjechië (2-3), met het definitief mislopen van het EK tot gevolg.

Daar tegenover staat de blijdschap van Colin Kazim-Richards en Bilal Basaçikoglu. Zij zagen hoe hun landgenoten van de Turkse nationale ploeg juist een ticket bemachtigden voor het eindtoernooi van 2016 in Frankrijk. ‘Vandaag was de eerste dag dat we iedereen weer terug hadden van internationale verplichtingen’, zei Van Bronckhorst. ‘De ene speler is met een beter gevoel teruggekomen dan de ander, dat hoort erbij. Daar hebben we ook over gesproken. In groepsverband en met sommigen ook individueel. Het belangrijkste is dat de jongens er op de juiste wijze mee omgaan, dat is goed voor hun ontwikkeling.’

Aan Van Bronckhorst de taak om zijn spelers volledig bij de les te krijgen voor de eerstvolgende wedstrijd. In Friesland moeten de qua resultaten uitstekend verlopen eerste twee maanden van het seizoen een passend vervolg krijgen. ‘Daar moet onze focus op gericht zijn’, aldus de coach.

Van Bronckhorst kan in Heerenveen geen beroep doen op Rick Karsdorp, die nog niet hersteld is van een liesblessure. Bart Nieuwkoop, die Karsdorp twee weken terug tegen De Graafschap verving, is volgens de coach opnieuw een optie om de rechtsbackpositie in te vullen. Verder kan Van Bronckhorst beschikken over Michiel Kramer, omdat de Commissie van Beroep zich maandag buigt over de zaak van de spits, die loopt na het uitduel van Feyenoord bij De Graafschap.

sc Heerenveen – Feyenoord
Zondag 18 oktober om 14.30 uur in het Abe Lenstra Stadion
Scheidsrechter: Gözübüyük

Laatste vijf ontmoetingen

UIT
21/05/2015 sc Heerenveen – Feyenoord 1-0 (Play-offs)
04/02/2015 sc Heerenveen – Feyenoord 3-1
08/12/2013 sc Heerenveen – Feyenoord 1-2
30/03/2013 sc Heerenveen – Feyenoord 2-0
19/12/2012 sc Heerenveen – Feyenoord 2-2 (KNVB beker)

THUIS
24/05/2015 Feyenoord – sc Heerenveen 2-2 (Play-offs)
15/08/2014 Feyenoord – sc Heerenveen 1-1
16/03/2014 Feyenoord – sc Heerenveen 2-0
12/08/2012 Feyenoord – sc Heerenveen 1-1
28/08/2011 Feyenoord – sc Heerenveen 2-2