zondag 20 september om 12:30 - Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade

Eredivisie

Roda JC

1-1

Feyenoord

Feyenoord op volle oorlogssterkte naar Limburg

Een ding weet Giovanni van Bronckhorst zeker, na Feyenoords training van vrijdag ter voorbereiding op de uitwedstrijd tegen Roda JC. Hij heeft mogelijkheden te over als het gaat om de opstelling waarmee hij zijn ploeg zondag het veld in stuurt. Op de langer geblesseerden Rodny Lopes Cabral en Stef Gronsveld na heeft de hoofdtrainer een fitte selectie tot zijn beschikking, wat betekent dat Feyenoord op volle oorlogssterkte kan aantreden in Kerkrade.

Feyenoord op volle oorlogssterkte naar Limburg
“Eljero is voor ons een heel belangrijke speler. Reden genoeg dus om hem graag aan boord te willen houden”
Giovanni van Bronckhorst

Al voordat de spelers en staf vrijdag de kleedkamer van De Kuip verlieten voor de groepstraining, werd Van Bronckhorst ingelicht over het goede nieuws over Eljero Elia. De watervlugge buitenspeler was door de tuchtcommissie van de KNVB zojuist vrijgesproken van zijn rode kaart, die hij maandagavond in een duel met Jong Feyenoord had gekregen. ‘Eljero is voor ons een heel belangrijke speler, dat heeft hij onder meer vorige week tegen Willem II bewezen met zijn invalbeurt en beslissende goal’, zei Van Bronckhorst. ‘Reden genoeg dus om hem graag aan boord te willen houden.’

Wel nam de hoofdtrainer Elia eerder deze week al apart, om de gebeurtenissen van maandag op Varkenoord nog eens rustig te bespreken. Daarbij wees Van Bronckhorst de vleugelaanvaller onder meer op zijn grote naam als voetballer en status als 28-voudig international. ‘Dat zorgt ervoor dat sommige tegenstanders het fantastisch vinden om tegen hem te spelen en er alles aan doen om hem uit de wedstrijd te halen. Als Eljero aanvoelt dat een situatie uit de hand loopt, moet hij wegwezen. Het belangrijkste is dat hij niet meer in situaties terecht komt als afgelopen maandag.’

Eenmaal op het trainingsveld zag Van Bronckhorst dat Eric Botteghin en Michiel Kramer volledig en voluit deelnamen aan de groepstraining. Botteghin miste het duel met Willem II en trainde eerder deze week nog individueel, terwijl spits Kramer tegen de Tilburgers de strijd moest staken wegens een enkelblessure. ‘Beide spelers zijn zondag inzetbaar’, zo stelde de coach vrijdagmiddag.

De drie punten die tegen Willem II werden veroverd, brachten Feyenoord naar een gedeelte tweede plaats op de ranglijst. Tegenstander Roda JC, vorig seizoen nog actief in de Jupiler League, bevindt zich slechts enkele plaatsen daaronder (zesde) en verzamelde in de eerste vijf competitieduels al tien punten. ‘Dat betekent dat ook zij goed zijn begonnen’, concludeerde Van Bronckhorst, die zaterdag vanaf 10.00 uur de laatste training afwerkt voor de wedstrijd van zondag.

Roda JC Kerkrade – Feyenoord
Zondag 20 september om 12.30 uur in het Parkstad Limburg Stadion
Scheidsrechter: Van Boekel

In het Parkstad Limburg Stadion
04-02-2014 Roda JC Kerkrade – Feyenoord 1-2
10-03-2013 Roda JC Kerkrade – Feyenoord 0-1
11-04-2012 Roda JC Kerkrade – Feyenoord 0-0
20-03-2011 Roda JC Kerkrade – Feyenoord 3-0
07-03-2010 Roda JC Kerkrade – Feyenoord 2-4

In De Kuip:
01/09/2013 Feyenoord – Roda JC Kerkrade 4-0
11-11-2013 Feyenoord – Roda JC Kerkrade 5-2
13-08-2011 Feyenoord – Roda JC Kerkrade 3-0
07-11-2010 Feyenoord – Roda JC Kerkrade 1-1
23-08-2009 Feyenoord – Roda JC Kerkrade 4-0