maandag 14 maart om 18:30 - Sportpark Varkenoord

Reservecompetitie Poule A

Feyenoord 2

2-0

Heracles Almelo 2

Schuurman en Achahbar loodsen Feyenoord 2 naar zege

Voor Feyenoord 2 heeft ook de tweede wedstrijd in de finalepoule van de Reservecompetitie drie punten opgeleverd. Na de zege in Den Haag van vorige week was de ploeg maandag te sterk voor Heracles Almelo 2. Dankzij goals van Jari Schuurman en Anass Achahbar werd het op Varkenoord 2-0.

Schuurman en Achahbar loodsen Feyenoord 2 naar zege

Het doelpunt waarmee Feyenoord 2 op slag van rust de score opende, kwam volledig uit de lucht vallen. De ploeg was op dat moment al enige tijd niet meer in de buurt van het vijandelijke doel geweest, terwijl het sowieso nauwelijks gevaarlijk was geworden in de eerste helft. Dat er halverwege het duel toch een tussenstand van 1-0 op het scorebord stond, was te danken aan Jari Schuurman. Hij reageerde attent toen keeper Renze Fij met de grootst mogelijke moeite een kopbal van Anass Achahbar uit het doel hield en tikte van dichtbij de rebound binnen.

De voorsprong was een meevaller voor Feyenoord 2, dat tot dat moment vooral worstelde op Varkenoord. De ploeg was op het lastig bespeelbare veld slordig in balbezit en werd vooral in het laatste kwartier voor rust steeds verder teruggeduwd door de bezoekers. Dat had kunnen leiden tot een treffer van Gonzalo Garcia, maar die vond na een solo door de as van het veld Justin Bijlow op zijn weg. De doelman bleef lang staan en voorkwam zo een achterstand voor zijn team.

Het doelpunt van Schuurman had Feyenoord 2 goed gedaan, zo bleek na de rust. In tegenstelling tot de eerste helft had de ploeg de volledige controle, terwijl het vertrouwen zichtbaar was toegenomen bij de spelers. Gevolg was onder meer dat het duel zich voornamelijk nog afspeelde op de helft van de Almeloërs.

De beloning voor het prima spel na rust volgde halverwege de tweede helft, toen Achahbar de voorsprong verdubbelde. Het prima voorbereidende werk was van Simon Gustafson, die vanaf de linkerkant het strafschopgebied in dook, het overzicht bewaarde en met een voorzet op maat Achahbar in staat stelde de wedstrijd te beslissen: 2-0.

Feyenoord 2 – Heracles Almelo 2 2-0
Scoreverloop:
43’ 1-0 Schuurman
68’ 2-0 Achahbar

Scheidsrechter: Van Herk

Geel: Vejinovic (Feyenoord 2), Heerkes (Heracles Almelo 2)

Opstellingen
Feyenoord 2: Bijlow; Nieuwkoop, Bijl, Van der Heijden, Verdonk; Vejinovic, Gustafson, Tapia; Roeleveld (59’ Guezen), Achahbar en Schuurman.
Heracles Almelo 2: Fij; Hemmink, Bosz, Hoogma, Gortemaker; Heerkes, Van Ooijen, Gosens (46’ De Kler); Garcia (63’ Erkilinc), Gladon en Darri (63’ Wolf).