maandag 7 maart om 18:30 - Kyocera Stadion

Reservecompetitie Poule A

ADO Den Haag 2

2-4

Feyenoord 2

Feyenoord 2 start finalepoule met zege in Den Haag

Feyenoord 2 heeft maandagavond de finalepoule van de Reservecompetitie geopend met een uitoverwinning op het tweede elftal van ADO Den Haag. De ploeg van trainer Patrick Lodewijks zegevierde in het Kyocera Stadion met 2-4. Simon Gustafson (2), Marko Vejinovic en Anass Achahbar tekenden voor de Rotterdamse doelpunten, Giovanni Korte vond namens de thuisploeg twee keer het net.

Feyenoord 2 start finalepoule met zege in Den Haag

Feyenoord 2 kende een prima start in Den Haag, waar het al binnen tien minuten op voorsprong kwam via Gustafson. De Zweedse jeugdinternational koos goed positie voor het ADO-doel en volleerde op aangeven van Miquel Nelom fraai binnen. Achahbar kreeg twee minuten later een uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar de aanvaller wist een strafschop niet te verzilveren. De Rotterdammers kregen de penalty na een overtreding op Gustafson, die met een steekpass de diepte in was gestuurd door Bilal Basacikoglu.

Onnodig balverlies op het middenveld leidde kort daarna de gezien het spelbeeld onverwachte gelijkmaker in, maar Vejinovic zorgde na een half uur spelen met een rake vrije trap voor een nieuwe voorsprong voor Feyenoord 2.

De ploeg van Lodewijks was aan het begin van de tweede helft even zoekende, nadat ADO Den Haag 2 na de rust overschakelde naar een spelsysteem met twee spitsen. Het was ook in die fase dat de Hagenaars andermaal via Korte, een kopbal ditmaal, op gelijke hoogte kwamen. ‘Maar er is geen enkele twijfel geweest over welk elftal dit duel zou gaan winnen’, zei Lodewijks na afloop.

De coach zag Gustafson de 2-3 maken, na een goede individuele actie van Basacikoglu. Het slotakkoord was van Achahbar, die een kwartier voor tijd de verdediging van ADO goed onder druk zette, de bal onderschepte en tot slot voor het vierde Rotterdamse doelpunt zorgde.

‘We hadden er heel wat meer kunnen maken, hebben alleen al een keer of vijf paal of lat geraakt’, zei Lodewijks. ‘Maar voetballend was het verder prima, de jongens speelden met de juiste drive. Al met al een goede overwinning.’

Maandag 14 maart staat voor Feyenoord 2 het tweede duel in de finalepoule van de Reservecompetitie op het programma. De Rotterdammers spelen die dag een thuiswedstrijd tegen het tweede elftal van Heracles Almelo.

ADO Den Haag 2 – Feyenoord 2 2-4 
Scoreverloop:
9’ 0-1 Gustafson
13’ 1-1 Korte
30’ 1-2 Vejinovic
53’ 2-2 Korte
67’ 2-3 Gustafson
74’ 2-4 Achahbar

Opstelling Feyenoord 2: Bijlow; Nieuwkoop, Verdonk, Van der Heijden, Nelom; Vejinovic, Gustafson, Tapia; Basacikoglu, Achahbar en Schuurman.