woensdag 20 april om 19:45 - Polman Stadion, Almelo

Eredivisie

Heracles Almelo

2-2

Feyenoord

Voorbeschouwing: Heracles Almelo - Feyenoord

Feyenoord kan woensdagavond een belangrijke stap zetten richting het veiligstellen van de derde plaats. Met nog drie duels te spelen, is de voorsprong op nummer vier AZ zes punten. Heracles staat zesde, op zeven punten van Feyenoord.

Voorbeschouwing: Heracles Almelo - Feyenoord

De ploeg van Giovanni van Bronckhorst is bezig aan een goede reeks op vreemde bodem. De laatste drie uitduels - met FC Utrecht (1-2), Vitesse (0-2) en FC Twente (0-1) - werden allemaal gewonnen.

Teamnieuws
Terence Kongolo reist woensdag met de selectie mee naar Almelo. De verdediger is volledig hersteld van de hamstringblessure die hij op 13 maart opliep in de uitwedstrijd tegen Vitesse. Op de langer geblesseerden Warner Hahn en Stef Gronsveld na zijn er bij Feyenoord verder geen afwezigen.

Heracles-trainer John Stegeman kan waarschijnlijk dezelfde elf spelers opstellen als afgelopen zaterdag tegen Vitesse (1-1). Alleen over het meespelen van verdediger Wout Droste is nog lichte twijfel. Bas Sibum (voet), Dario Vujicevic (lies/buikwand), Tim Breukers (enkel) en Gonzalo Garcia (knie) zijn niet van de partij bij de Almeloërs.

De kijk van de hoofdtrainers
Hoewel de bekerfinale van zondag steeds dichterbij komt, zijn de spelers van Feyenoord volledig gefocust op het duel met Heracles. ‘Dat zie ik op de training en merk ik aan de manier waarop ze met elkaar praten’, zo zei Giovanni van Bronckhorst dinsdagmiddag tijdens de persconferentie in De Kuip. De jongens zijn fris en gretig. Dat is wat je als trainer graag ziet. Het is belangrijk dat we ons zoveel mogelijk afsluiten voor de finale.’

‘We kijken ernaar uit om tegen topclub Feyenoord te spelen. Het is een mooie uitdaging om samen met onze trouwe aanhang een gevecht te leveren’, zegt Stegeman op de website van Heracles. ‘Ik denk dat Feyenoord heel graag de derde plaats wil veiligstellen, dan kunnen ze wat relaxter naar de bekerfinale toewerken. Ik verwacht echter niet dat Feyenoord met de kop al bij de finale zit.’

Vorm
Door het gelijkspel van afgelopen zaterdag tegen FC Groningen stopte de reeks van overwinningen bij zes. De ongeslagen serie, die op 21 februari begon met een gelijkspel tegen Roda JC, telt inmiddels acht competitiewedstrijden.

Ook Heracles Almelo is bezig aan een goede reeks. Uit de afgelopen vijf wedstrijden behaalde de ploeg elf punten. De vier wedstrijden daarvóór werden verloren door de Almeloërs.

Historie
Heracles en Feyenoord troffen elkaar vijftien keer eerder in Almelo. Acht keer ging de volle buit mee naar Rotterdam, terwijl de thuisploeg drie keer aan het langste einde trok. De laatste overwinning van Feyenoord in Almelo dateert van 2 april 2014, toen Mitchell te Vrede en Tonny Vilhena een 1-0 achterstand ombogen. Vorig seizoen won Heracles met 2-0. In De Kuip was Feyenoord eerder dit seizoen met 3-0 te sterk.

Volg Heracles Almelo – Feyenoord
Het uitvak in het Heracles Almelo Stadion is woensdagavond gevuld met 500 Feyenoord-supporters en is daarmee uitverkocht. Ben jij niet in het stadion? Volg de wedstrijd dan via de live updates van @Feyenoord op Twitter en bekijk exclusieve beelden vanuit het stadion via @feyenoord.rotterdam op Instagram. Ook in de aanloop naar de wedstrijd zal er op de officiële social mediakanalen van Feyenoord via diverse filmpjes en foto’s al veel aandacht worden besteed aan de wedstrijd tegen Heracles Almelo. 

Heracles Almelo – Feyenoord   
Woensdag 20 april om 19:45 uur in het Heracles Almelo Stadion
Scheidsrechter: Makkelie

Eerdere ontmoetingen

Uit
14/02/15 Heracles Almelo – Feyenoord 2-0
02/04/14 Heracles Almelo – Feyenoord 1-2
18/12/13 Heracles Almelo – Feyenoord 1-1 (KNVB beker)
26/08/12 Heracles Almelo – Feyenoord 1-2
21/08/11 Heracles Almelo – Feyenoord 1-1

Thuis
06/12/15 Feyenoord – Heracles Almelo 3-0
18/10/14 Feyenoord – Heracles Almelo 2-1
27/10/13 Feyenoord – Heracles Almelo 1-2
28/04/13 Feyenoord – Heracles Almelo 6-0
02/05/12 Feyenoord – Heracles Almelo 4-1