zondag 6 maart om 16:45 - De Kuip, Rotterdam

Eredivisie

Feyenoord

3-1

SC Cambuur

Voorbeschouwing: Feyenoord – SC Cambuur

Na de overwinningen op FC Utrecht en AZ gaat Feyenoord voor de derde zege in de door spelers en trainer Giovanni van Bronckhorst zelfbenoemde ‘week van de waarheid’.

Voorbeschouwing: Feyenoord – SC Cambuur

De bekerzege op AZ (3-1) betekende voor Feyenoord de eerste thuisoverwinning van 2016. Tegen Cambuur hopen de Rotterdammers de eerste competitiewinst van dit jaar in De Kuip te mogen vieren. 

Teamnieuws
Miquel Nelom keert terug bij de selectie, nadat hij donderdag de halve finale tegen AZ moest missen vanwege een schorsing. Buiten de langdurig geblesseerden Stef Gronsveld en Warner Hahn kan trainer Giovanni van Bronckhorst over al zijn spelers beschikken.

Bij Cambuur liep Dominik Masek deze week een zware blessures op. Het 20-jarige talent scheurde deze week zijn achterste kruisband en komt dit seizoen niet meer in actie. Dat geldt ook voor Marlon Pereira. Trainer Marcel Keizer kan wel weer een beroep doen op Jamiro Monteiro, die terugkeert van een schorsing.

De kijk van de hoofdtrainers
Van Bronckhorst richtte al snel na de bekerzege op AZ het vizier op de wedstrijd tegen Cambuur. ‘Het behalen van de finale is fantastisch, maar we hebben de beker nog niet in handen’, zei de coach donderdagavond laat in De Kuip. ‘Vanavond mogen we hier van genieten, maar vanaf morgen gaat de volledige focus weer op de competitiewedstrijd tegen Cambuur.’

Keizer kijkt uit naar het duel in De Kuip. ‘Het is prachtig om daar te spelen, maar dan moet je er wel iets van maken als speler. We moeten durven voetballen, ondanks het feit dat Feyenoord weer gesteund zal worden door de twaalfde man’, aldus de man die sinds half februari hoofdtrainer is van de club uit Leeuwarden.

Vorm
Feyenoord beëindigde vorige week in Utrecht een reeks van negen competitiewedstrijden zonder overwinning en steeg daarmee naar de derde plaats. De winst in de halve finale tegen AZ zorgde voor een extra dosis zelfvertrouwen bij de ploeg.

Ook Cambuur maakte vorige week een einde aan een serie mindere resultaten. De Friezen verloren de eerste zeven duels van 2016, maar in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle werd de ban gebroken. Dankzij de 1-0 zege werd de laatste plaats in de Eredivisie weer overgedragen aan De Graafschap.

Historie
Feyenoord speelt zondag voor de zesde keer in de historie een thuiswedstrijd tegen SC Cambuur in de Eredivisie. De thuisclub wist al die duels om te zetten in een zege, met een doelsaldo van negentien goals voor en drie tegen. Vorig seizoen werd er met 2-1 gewonnen van de Friezen, mede dankzij treffers van Karim El Ahmadi en Colin Kazim-Richards. Twee seizoenen geleden eindigde het duel in 5-1.

Volg Feyenoord – SC Cambuur
De Kuip is zondag zo goed als uitverkocht. Ben jij niet in het stadion? Volg de wedstrijd dan via de live updates van @Feyenoord op Twitter en bekijk exclusieve beelden vanuit het stadion via @feyenoord.rotterdam op Instagram. Ook in de aanloop naar de wedstrijd zal er op de officiële social mediakanalen van Feyenoord via diverse filmpjes en foto’s al veel aandacht worden besteed aan de wedstrijd tegen Cambuur.  

Feyenoord – SC Cambuur
Zondag 6 maart om 16:45 uur in De Kuip
Scheidsrechter: Higler