zondag 17 januari om 14:30 - De Kuip, Rotterdam

Eredivisie

Feyenoord

0-2

PSV

Van Bronckhorst: ‘Draad weer oppakken tegen PSV’

Voor Feyenoord staat er aanstaande zondag bij de hervatting van de competitie direct veel op het spel. Met PSV treft de ploeg een directe concurrent in de strijd om de bovenste plaatsen in de Eredivisie, waarmee het belang het duel in De Kuip wordt onderstreept. ‘Daarbij is het voor ons heel belangrijk om een goede start te maken van de tweede seizoenshelft’, zei hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst tijdens zijn vooruitblik op de topper.

Van Bronckhorst: ‘Draad weer oppakken tegen PSV’
“We kijken vooruit en zetten vanaf zondag de achtervolging in”
Giovanni van Bronckhorst

Feyenoord wist de regerend landskampioen voor de winterstop lange tijd onder zich te houden op de ranglijst, maar raakte na de zeperd tegen N.E.C. in de laatste speelronde van 2015 twee punten achterop. Die achterstand kan zondag omgezet worden in een voorsprong, weet ook Van Bronckhorst. ‘Het verlies in Nijmegen was een teleurstelling, maar die pijn is nu weg. We kijken vooruit en zetten vanaf zondag de achtervolging in. Voor ons een heel belangrijke wedstrijd, waarin we de draad weer willen oppakken.’

Waar Feyenoord de eerste seizoenshelft in mineur afsloot, begon PSV met een opperbest gevoel aan de feestdagen. Dat was vooral te danken aan de uitstekende prestaties in de Champions League. De Eindhovenaren overleefden een groep met Manchester United, Vfl Wolfsburg en CSKA Moskou en staan daardoor in de achtste finales van het toernooi.

‘Een heel knappe prestatie’, complimenteerde Van Bronckhorst Feyenoords komende tegenstander. ‘Het is lang geleden dat een Nederlandse club overwinterde in de Champions League. Spelen op topniveau, daar wordt elk team sterker van. Mede dankzij de Europese duels heeft PSV een team staan met veel ervaring. We zullen zondag top moeten zijn om te winnen.’

Diezelfde gedachte zal leven in het Eindhovense kamp, aangezien PSV de afgelopen vijf seizoenen telkens ten onder ging in De Kuip. Bovendien won Feyenoord tien van de elf thuiswedstrijden (competitie en beker) die het dit seizoen tot zover speelde en is zodoende in eigen huis nog ongeslagen. ‘Die reeks willen we natuurlijk graag voortzetten’, zo besloot Van Bronckhorst, die zondag nog geen beroep kan doen op Eric Botteghin. De verdediger is op de terugweg van een hamstringblessure, maar PSV-thuis komt te vroeg. Karim El Ahmadi is geschorst en zodoende ook niet inzetbaar tegen de landskampioen.

Feyenoord – PSV
Zondag 17 januari om 14.30 uur in De Kuip
Scheidsrechter: Makkelie

Laatste ontmoetingen

Thuis

22/03/2015 Feyenoord – PSV 2-1
01/12/2013 Feyenoord – PSV 3-1
24/02/2013 Feyenoord – PSV 2-1
04/12/2011 Feyenoord – PSV 2-0
24/04/2011 Feyenoord – PSV 3-1

Uit

30/08/2015 PSV – Feyenoord 3-1
17/12/2014 PSV – Feyenoord 4-3
13/04/2014 PSV – Feyenoord 0-2
30/01/2013 PSV – Feyenoord 2-1 (KNVB beker)
23/09/2012 PSV – Feyenoord 3-0