zondag 8 mei om 14:30 - De Kuip, Rotterdam

Eredivisie

Feyenoord

1-0

NEC

Voorbeschouwing: Feyenoord - N.E.C.

Voor Feyenoord staat er zondagmiddag, behalve de eer, niets meer op het spel. De ploeg verzekerde zich vorig weekend al van de derde plaats in de Eredivisie en kan niet meer stijgen of dalen.

Voorbeschouwing: Feyenoord - N.E.C.

Tegenstander N.E.C. heeft nog wel iets te winnen in De Kuip. Bij winst maken de Nijmegenaren nog kans op de play-offs voor Europees voetbal.

Teamnieuws
Feyenoord mist de geschorste Michiel Kramer en de al langer geblesseerde Warner Hahn. Dirk Kuyt trainde donderdag voor het eerst mee sinds de bekerfinale, waarin hij uitviel met een kuitblessure. Over zijn meespelen wordt na de zaterdagtraining beslist. Mogelijk houdt trainer Giovanni van Bronckhorst bij het maken van zijn opstelling ook rekening met het feit dat Bilal Basaçikoglu en Rick Karsdorp bij een gele kaart een schorsing oplopen. Zij zouden dan het eerste duel van volgend seizoen missen.

N.E.C. treedt zondag op volle oorlogssterkte aan. Janio Bikel is terug na een paar dagen griep en Anthony Limbombe is hersteld van een lichte kwetsuur, waardoor trainer Ernest Faber het sterkst mogelijke team het veld in kan sturen. Todd Kane behoort daar niet toe; de rechtsback liep enkele weken geleden een ernstige knieblessure op.

De kijk van de hoofdtrainers
Een extra motivatie voor Feyenoord is de uitwedstrijd die eerder dit seizoen werd gespeeld tegen N.E.C. Op de laatste speeldag van de eerste seizoenshelft ging de ploeg van Van Bronckhorst met 3-1 onderuit in Nijmegen, wat het begin bleek van een reeks van zeven competitienederlagen op rij. ‘Die nederlaag daar kwam hard aan’, vertelde de trainer vrijdagmiddag tijdens de persconferentie. ‘Zeker omdat daarna de winterstop begon en de teleurstelling daardoor nog langer bleef hangen. Nu zijn we een half jaar verder, zijn we als derde geëindigd en hebben we de beker gewonnen, maar we zijn die serie natuurlijk niet vergeten.’

Faber spreekt van ‘spannende dagen’ voor zijn team. ‘Hopelijk kunnen we die verlengen naar een paar spannende weken. Maar Feyenoord heeft een mooi seizoen gehad en speelt voor een volle Kuip. Die laten dat niet zomaar lopen. We moeten topfit en scherp zijn en de kansen maken. We moesten ons eerst handhaven, dat is gelukt. Daarna hebben we de doelstelling bijgesteld naar het linkerrijtje. Dat lukte ook. De hoofdprijs is de play-offs, maar we moeten zondag ook genieten dat we al zo ver zijn gekomen.’

Vorm
Feyenoord voegde vorige week tegen Willem II een twaalfde wedstrijd toe aan de ongeslagen reeks. De Rotterdammers hebben sinds 14 februari zowel in de Eredivisie als in het bekertoernooi geen duel meer verloren. 

N.E.C. bewees zichzelf de afgelopen weken een slechte dienst. De Nijmegenaren verloren van zowel PEC Zwolle als Roda JC Kerkrade en zakten daardoor buiten de plaatsen die recht geven op de play-offs voor Europees voetbal.

Historie
Van de 39 keer dat Feyenoord in De Kuip N.E.C. ontving, bleven de punten 26 maal in Rotterdam. De Gelderlanders wonnen vier keer, terwijl het duel negen keer onbeslist eindigde. De laatste twee thuisduels met N.E.C. eindigden in een 5-1 overwinning.

Volg Feyenoord – N.E.C.  
De Kuip is zondagmiddag voor de 21ste keer dit seizoen uitverkocht. Heb jij geen plaats in het stadion kunnen bemachtigen? Volg de wedstrijd dan via de live updates van @Feyenoord op Twitter en bekijk exclusieve beelden vanuit het stadion via @feyenoord.rotterdam op Instagram. Ook in de aanloop naar de wedstrijd zal er op de officiële social mediakanalen van Feyenoord via diverse filmpjes en foto’s al veel aandacht worden besteed aan de wedstrijd tegen N.E.C.

Feyenoord – N.E.C.   
Zondag 8 mei om 14:30 uur in De Kuip
Scheidsrechter: Janssen

Eerdere ontmoetingen

Thuis
09/02/2014 Feyenoord – N.E.C. 5-1
29/09/2012 Feyenoord – N.E.C. 5-1
05/11/2011 Feyenoord – N.E.C. 0-1
15/05/2011 Feyenoord – N.E.C. 1-1
02/08/2009 Feyenoord – N.E.C. 2-0

Uit
20/12/2015 N.E.C. – Feyenoord 3-1
15/09/2013 N.E.C. – Feyenoord 3-3
03/03/2013 N.E.C. – Feyenoord 0-3
26/09/2012 N.E.C. – Feyenoord 2-3 (KNVB beker)
05/02/2012 N.E.C. – Feyenoord 0-2