zondag 8 maart om 14:30 - De Kuip, Rotterdam

Eredivisie

Feyenoord

3-0

NAC Breda

Rutten verwacht fris Feyenoord tegen NAC

Fred Rutten draaide er vrijdagmiddag niet omheen: voor Feyenoord is het hoofdzaak om zich ook dit seizoen rechtstreeks te plaatsen voor Europees voetbal. ‘Dat is deze grote club aan haar stand verplicht’, stelde de hoofdtrainer, die tijdens een persconferentie in De Kuip zijn licht liet schijnen over het aanstaande thuisduel met NAC Breda (zondag om 14.30 uur) en de nog resterende maanden in de competitie.

“Dit team heeft bewezen over heel veel veerkracht te beschikken”
Fred Rutten

Wil Feyenoord zich direct verzekeren van een nieuw Europees avontuur, dan zal het minimaal op de derde plaats in de Eredivisie moeten eindigen. Ondanks het feit dat de Rotterdammers na de 0-0 in Utrecht zakten naar plek vier en de resultaten de laatste maanden wisselvallig zijn te noemen, is Rutten ervan overtuigd dat zijn ploeg aan bovenstaande doelstelling kan voldoen.

‘Dit team heeft bewezen over heel veel veerkracht te beschikken’, onderbouwde de coach zijn gedachten. ‘Eerder dit seizoen hebben we een heel goede fase gekend, alleen kregen we door de Europese campagne ook te maken met een volle agenda. Dan kan het altijd gebeuren dat je een keer struikelt. Als ik ons deze week zie trainen, zie ik dat de frisheid helemaal terug is. We kunnen er weer tegenaan.’

De coach hoopt die frisheid ook komende zondag terug te zien, als NAC op bezoek komt in De Kuip. Vanwege het degradatiegevaar is dat een tegenstander die het resultaat heilig zal verklaren, verwacht Rutten. ‘Zij komen niet naar Rotterdam om het ons makkelijk te maken en zullen waarschijnlijk een soort Berlijnse Muur optrekken. Wij zullen daarvoor een oplossing moeten vinden en aan de andere kant waakzaam moeten blijven, want met Demy de Zeeuw hebben ze iemand die anderen in stelling kan brengen. Mede daardoor scoort NAC weer en pakt het de laatste weken punten.’

Rutten weet zaterdag of hij een beroep kan doen op Miquel Nelom. De verdediger is een twijfelgeval, nadat hij vorige week in Utrecht uitviel met een blessure. Luke Wilkshire en Colin Kazim-Richards zijn in elk geval niet inzetbaar. Beide spelers kampen met een hamstringblessure.

Feyenoord tegen NAC wordt zondag om 14.30 uur gespeeld in De Kuip. Nog geen kaarten voor deze wedstrijd? Bestel die dan nu via www.feyenoord.nl/ticketshop.