zaterdag 16 april om 19:45 - De Kuip, Rotterdam

Eredivisie

Feyenoord

1-1

FC Groningen

Voorbeschouwing: Feyenoord - FC Groningen

Feyenoord gaat zaterdag tegen FC Groningen op jacht naar de zevende overwinning op rij, waarmee de ploeg de derde plaats nog steviger in handen zou krijgen.

Voorbeschouwing: Feyenoord - FC Groningen

Het duel met de Groningers wordt de derde thuiswedstrijd op rij die op zaterdagavond gespeeld wordt. De vorige avondwedstrijden tegen Excelsior (3-0) en De Graafschap (3-1) werden beide gewonnen.

Teamnieuws
Voor Terence Kongolo komt het duel met Groningen net iets te vroeg. De linksbenige verdediger voegde zich deze week weer bij de groep op het trainingsveld, nadat hij in de uitwedstrijd tegen Vitesse op zondag 13 maart uitviel met een hamstringblessure. Trainer Giovanni van Bronckhorst liet vrijdag weten dat de bekerfinale (zondag 24 april tegen FC Utrecht) haalbaar is voor de verdediger.

Groningen zit zaterdag dun in de buitenspelers. Trainer Erwin van de Looi kan in De Kuip niet beschikken over de geblesseerden Mimoun Mahi, Bryan Linssen en Jarchinio Antonia, terwijl spits Dino Islamovic nog niet wedstrijdfit is.

De kijk van de hoofdtrainers
‘We kunnen dit weekend weer een nieuwe stap zetten richting het veiligstellen van de derde plaats’, zei Van Bronckhorst vrijdagmiddag tijdens de persconferentie. ‘Het kan een mooi weekend worden, maar het belangrijkst is dat we zelf winnen.’

Voor Van de Looi is Feyenoord de enige ploeg in de Eredivisie waarvan hij als hoofdtrainer van FC Groningen nog niet wist te winnen. Zaterdagavond in De Kuip is hiervoor de laatste mogelijkheid, want na dit seizoen vertrekt hij. ‘Het is geen gemakkelijke opgave, maar zeker niet onmogelijk’, zegt Van de Looi. ‘Feyenoord is de laatste weken niet alleen gaan winnen, maar ook beter gaan spelen.’

Vorm
Feyenoord heeft sinds eind februari niet meer verloren. De uitoverwinning op FC Utrecht (28 februari) vormde het begin van een mooie reeks, die inmiddels zeven opeenvolgende overwinningen telt, de bekerwinst op AZ meegerekend.

FC Groningen is na de interlandonderbreking van eind maart weer een beetje opgekrabbeld. De noorderlingen wonnen de afgelopen twee duels, nadat ze de zes wedstrijden daarvoor hadden verloren. Daarmee werd een negatief clubrecord uit 1974 geëvenaard.

Historie
Van de 36 keer dat Feyenoord FC Groningen ontving in De Kuip, wist de ploeg 25 keer de punten in eigen huis te houden, waaronder de laatste zes keer. Acht keer eindigde het duel in een gelijkspel, terwijl Groningen drie maal met een overwinning richting het hoge noorden vertrok. Het duel in de Euroborg eindigde eerder dit seizoen in een 1-1 gelijkspel.

Volg Feyenoord – FC Groningen
De Kuip is zaterdagavond volledig uitverkocht. Ben jij niet in het stadion? Volg de wedstrijd dan via de live updates van @Feyenoord op Twitter en bekijk exclusieve beelden vanuit het stadion via @feyenoord.rotterdam op Instagram. Ook in de aanloop naar de wedstrijd zal er op de officiële social mediakanalen van Feyenoord via diverse filmpjes en foto’s al veel aandacht worden besteed aan de wedstrijd tegen FC Twente.

Feyenoord – FC Groningen  
Zaterdag 16 april om 19:45 uur in De Kuip
Scheidsrechter: Higler

Eerdere ontmoetingen

Thuis
05/10/14 Feyenoord – FC Groningen 4-0
15/12/13 Feyenoord – FC Groningen 1-0
23/12/12 Feyenoord – FC Groningen 2-1
04/03/12 Feyenoord – FC Groningen 1-0
27/02/11 Feyenoord – FC Groningen 5-1

Uit
13/12/15 FC Groningen – Feyenoord 1-1
26/04/15 FC Groningen – Feyenoord 1-1
09/03/14 FC Groningen – Feyenoord 0-2
07/10/12 FC Groningen – Feyenoord 2-2
30/10/11 FC Groningen – Feyenoord 6-0