zaterdag 2 april om 20:45 - De Kuip, Rotterdam

Eredivisie

Feyenoord

3-0

Excelsior

Voorbeschouwing: Feyenoord – Excelsior

Feyenoord hoopt zaterdagavond met een overwinning in de stadsderby tegen Excelsior de derde plaats in de Eredivisie steviger in handen te krijgen.

Voorbeschouwing: Feyenoord – Excelsior

Een zege op Excelsior zou voor Feyenoord de vijfde competitieoverwinning op rij betekenen. Achtervolgers AZ en FC Utrecht komen eveneens op zaterdagavond in actie.

Teamnieuws
Dirk Kuyt keert tegen Excelsior terug van een schorsing van één duel. Terence Kongolo is nog niet inzetbaar in verband met een hamstringblessure. Ook de langer geblesseerden Warner Hahn en Stef Gronsveld zijn nog niet beschikbaar.

De kijk van de hoofdtrainers
Giovanni van Bronckhorst is blij dat hij tegen Excelsior een vrijwel volledig fitte selectie tot zijn beschikking heeft. ‘Voor een trainer is het prettig om keuzes te kunnen maken’, vertelde hij een dag voor de wedstrijd.

Excelsior-trainer Alfons Groenendijk kijkt uit naar de derby in De Kuip. 'Wij hebben nog zes wedstrijden om ons in veilige haven te spelen, dan moeten wij ze allemaal gebruiken om wat te halen. Ook bij Feyenoord. We spelen om een resultaat te pakken.'

Vorm
Feyenoord heeft een periode van mindere resultaten definitief achter zich gelaten met vier competitieoverwinningen op rij. Inclusief de gewonnen bekerwedstrijd tegen AZ en de benefietwedstrijd tegen Sparta Rotterdam staat de teller zelfs op zes gewonnen duels op rij. 

Bij Excelsior is er de afgelopen periode een groot contrast tussen de thuis- en uitwedstrijden. In eigen huis werden de twee laatst gespeelde wedstrijden allebei gewonnen, maar op vreemde bodem bleef de ploeg al drie keer op rij met lege handen.

Historie
Feyenoord speelde achttien keer eerder een thuiswedstrijd tegen Excelsior in de Eredivisie en kwam zestien keer als winnaar uit de strijd. Excelsior wist slechts eenmaal in de historie van de Eredivisie een uitwedstrijd te winnen van Feyenoord. Vorig seizoen stond de club uit Kralingen bij rust nog met 0-2 voor tegen Feyenoord, maar dankzij een sterke tweede helft bleven de punten toch in De Kuip: 3-2.

Volg Feyenoord – Excelsior
Voor de thuiswedstrijd tegen Excelsior is nog een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar via www.feyenoord.nl/ticketshop. Je kunt de wedstrijd zaterdagavond tevens volgen via de live updates van @Feyenoord op Twitter. Via @feyenoord.rotterdam op Instagram bekijk je exclusieve beelden vanuit het stadion.

Feyenoord – Excelsior
Zaterdag 2 april om 20:45 uur in De Kuip
Scheidsrechter: Liesveld

Laatste ontmoetingen

In De Kuip
22/02/2015 Feyenoord – Excelsior 3-2
14/04/2012 Feyenoord – Excelsior 3-0
12/12/2010 Feyenoord – Excelsior 1-0
20/10/2007 Feyenoord – Excelsior 1-0
24/09/2006 Feyenoord – Excelsior 1-0

Op Woudestein
28/11-2015 Excelsior – Feyenoord 2-4
06/12/2014 Excelsior – Feyenoord 2-5
05/08/2011 Excelsior – Feyenoord 0-2
15/08/2010 Excelsior – Feyenoord 3-2
18/01/2008 Excelsior – Feyenoord 2-1