zondag 28 februari om 14:30 - Galgenwaard, Utrecht

Eredivisie

FC Utrecht

1-2

Feyenoord

Voorbeschouwing: FC Utrecht – Feyenoord

Feyenoord hoopt zondag op bezoek bij FC Utrecht niet alleen de drie punten, maar ook vertrouwen te winnen.

Voorbeschouwing: FC Utrecht – Feyenoord

Feyenoord gaat in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht, die zondag om 14.30 uur wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard, voor de eerste overwinning in de Eredivisie na negen duels zonder zege.

Teamnieuws
Rick Karsdorp is weer inzetbaar voor Feyenoord, nadat hij de afgelopen twee wedstrijden ontbrak wegens een liesblessure. Stef Gronsveld en Warner Hahn zijn wegens langdurige blessures niet beschikbaar.

De kijk van de hoofdtrainers
Giovanni van Bronckhorst vertelde tijdens zijn persconferentie op vrijdag dat hij hoopt dat in Utrecht het vertrouwen en de durf terugkeren in zijn ploeg. ‘Vertrouwen binnen een ploeg kan zomaar terugkeren, maar dat kun je alleen maar in een wedstrijd laten zien.’

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag ziet Feyenoord-thuis als een mooie uitdaging. ‘We moeten honderd procent zijn. Als we ons niveau halen, dan kunnen we van iedereen winnen.’

Vorm
Feyenoord beleeft een moeilijke periode. De ploeg beëindigde afgelopen zondag met een 1-1 gelijkspel tegen Roda JC Kerkrade een reeks van zeven competitienederlagen op rij. Aan het begin van de 25ste competitieronde bezet Feyenoord de zevende plaats.

FC Utrecht zakte begin februari na drie nederlagen op rij wat weg op de ranglijst, maar de ploeg pakte de afgelopen weken weer de broodnodige punten dankzij overwinningen op SC Cambuur en Willem II. FC Utrecht staat nu vierde met één punt meer dan Feyenoord.

Historie
Feyenoord gaat zondag voor de 45ste keer in de historie van de Eredivisie op bezoek bij FC Utrecht. Twintig keer vertrok Feyenoord met de volle buit uit de Domstad, veertien ontmoetingen eindigden in een gelijkspel en FC Utrecht was elf keer de sterkste. Vorig seizoen eindigde FC Utrecht – Feyenoord in een doelpuntloos gelijkspel. Feyenoord was in de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen met 3-2 te sterk voor de Utrechters.

Volg FC Utrecht – Feyenoord
Het bezoekersvak in Stadion Galgenwaard is zondag uitverkocht, wat betekent dat Feyenoord gesteund wordt door 1.200 supporters. Heb jij zondag geen plek in het stadion, volg de wedstrijd dan via de live updates van @Feyenoord op Twitter en bekijk exclusieve beelden vanuit het stadion via @feyenoord.rotterdam op Instagram.