zondag 1 maart om 14:30 - Galgenwaard, Utrecht

Eredivisie

FC Utrecht

0-0

Feyenoord

Feyenoord laat dure punten liggen in Utrecht

Feyenoord is zondagmiddag op bezoek bij FC Utrecht niet verder gekomen dan een doelpuntloos gelijkspel. Drie dagen na de Europese thuiswedstrijd tegen AS Roma slaagde Feyenoord er ondanks diverse goede kansen in de Domstad niet in om het verschil te maken. Miquel Nelom ging tien minuten na rust geblesseerd naar de kant.

Eerste helft in laag tempo

Dat Feyenoord nog maar drie dagen eerder een loodzware Europese wedstrijd had gespeeld tegen AS Roma, vertaalde zich in Stadion Galgenwaard in een eerste helft waarin de ploeg in een te laag tempo speelde en zodoende ook nauwelijks kansen wist te creëren. Omdat het spel van FC Utrecht al niet veel beter was, werden de toeschouwers in de Domstad tot de rust niet bepaald verwend.

Het publiek moest zich zodoende vooral tevreden stellen met aanzetjes tot wat een kans had kunnen worden. Zo werd kort voor rust een vrije trap voor FC Utrecht vanaf rechts voor het doel geslingerd, waar de defensie van Feyenoord ternauwernood kon voorkomen dat Sebastien Haller de bal binnen kon werken. Tien minuten eerder had aan de andere kant van het veld Mitchell Te Vrede (die de geblesseerde Colin Kazim-Richards verving) zijn hoofd wel tegen een vrije trap van Jens Toornstra gekregen, maar hij zag de bal naast rollen.

Beslissing blijft uit

Omdat het spelbeeld na rust weinig veranderde, was duidelijk dat een eventuele beslissing alleen zou komen indien er toevallig een keer een bal voor een van beide doelen goed zou vallen. Dat moment leek een kwartier voor tijd aangebroken, toen Haller ontsnapte aan buitenspel en oog in oog met Kenneth Vermeer kwam te staan. De Franse spits had vervolgens iets te veel tijd nodig, waardoor Terence Kongolo met een knappe tackle tussen beiden kon komen.

Feyenoord liet ondertussen aan de andere kant van het veld een gebrek aan offensieve stootkracht zien, ondanks het inbrengen van Elvis Manu bij het begin van de tweede helft. Toch kwam de grootste kans van de wedstrijd op naam van de bezoekers. Invaller Lucas Woudenberg, die de geblesseerde Nelom had vervangen, zette de aanval op die uiteindelijk leidde tot een schot uit kansrijke positie van El Ahmadi. De middenvelder zag zijn inzet gered worden door Ruiter.

Omdat El Ahmadi vlak voor tijd na wederom een goede aanval over schoot, in de wetenschap dat Kongolo even eerder een bal van zijn eigen doellijn had gehaald, eindigde de wedstrijd in Utrecht zoals die begonnen was.

FC Utrecht – Feyenoord 0-0

Scheidsrechter: Kuipers

Geel: Amrabat, Hardeveld, Letschert, Duplan (FC Utrecht), Karsdorp, Manu(Feyenoord)

Opstellingen:
Feyenoord:
Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Kongolo, Nelom (53’ Woudenberg); Clasie, Immers, El Ahmadi; Toornstra (46’ Manu), Te Vrede en Boëtius (81’ Achahbar).
FC Utrecht: Ruiter; Kum, Leeuwin, Letschert, Hardeveld; Diemers (86’ Ramselaar), Oar (90’ Markiet), Verbeek (70’ Barazite); Duplan, Haller en Amrabat.

FC Utrecht - Feyenoord
0-0

Officials

Scheidsrechter:
Björn Kuipers
Assistent scheidsrechter:
Erwin Zeinstra
Assistent scheidsrechter:
Sander Roekel
Vierde official:
Edwin Graaf

Opstelling

1
Robbin Ruiter
5
Christian Kum
3
Ramon Leeuwin
25
Timo Letschert
`42
34
Jeff Hardeveld
`33
44
Sofyan Amrabat
`15
11
Tommy Oar
`90
15
Mark Diemers
`87
7
Édouard Duplan
`42
22
Sébastien Haller
20
Danny Verbeek
`70

16
Kenneth Vermeer
26
Rick Karsdorp
`42
22
Sven Beek
5
Terence Kongolo
18
Miquel Nelom
`53
6
Jordy Clasie
10
Lex Immers
8
Karim El Ahmadi
28
Jens Toornstra
`46
19
Mitchell Vrede
7
Jean-Paul Boëtius
`81

Wisselspelers

13
Gévero Markiet
`90
30
Jeroen Verhoeven
14
Kai Heerings
10
Nacer Barazite
`70
45
Rubio Rubin
48
Bart Ramselaar
`87

1
Erwin Mulder
4
Joris Mathijsen
29
Anass Achahbar
`81
17
Elvis Manu
`85 `46
21
Tonny Trindade de Vilhena
14
Bilal Basaçikoglu
25
Lucas Woudenberg
`53
Powered by Ortec