zondag 10 april om 16:45 - De Grolsch Veste, Twente

Eredivisie

FC Twente

0-1

Feyenoord

Voorbeschouwing: FC Twente - Feyenoord

Feyenoord hoopt zondag tegen FC Twente een zesde winstpartij aan de reeks van overwinningen toe te voegen.

Voorbeschouwing: FC Twente - Feyenoord

Wint Feyenoord in Enschede, dan zet het weer een belangrijke stap in de strijd om de derde plaats. Naaste concurrent AZ, dat vijf punten achter staat, speelt eerder op de zondagmiddag uit bij sc Heerenveen.

Teamnieuws
Net als vorige week tegen Excelsior kan Giovanni van Bronckhorst over een zo goed als fitte selectie beschikken. De enige spelers waarop de trainer geen beroep kan doen, zijn de al langer geblesseerden Terence Kongolo, Warner Hahn en Stef Gronsveld.

FC Twente-trainer René Hake mist zondag een belangrijke pion. Aanvoerder Felipe Gutiérrez is naar zijn vaderland Chili afgereisd omdat hij voor de tweede keer vader wordt. Bruno Uvini neemt de aanvoerdersband van de Chileen over.

De kijk van de hoofdtrainers
Van Bronckhorst ziet de wedstrijd tegen FC Twente als een belangrijk duel in de strijd om de derde plaats. ‘Hoe dichter we bij het einde van het seizoen komen, hoe belangrijker de wedstrijden en de te behalen punten worden. Hopelijk kunnen we onze goede reeks voortzetten’, sprak de trainer vrijdagmiddag tijdens de persconferentie.

‘Het is knap dat ze hun rug hebben gerecht na een serie nederlagen’, zegt Hake over Feyenoord. ‘De kwaliteit is nadrukkelijk aanwezig bij Feyenoord, dus heel raar is het ook niet dat ze weer terug zijn. De ploeg heeft veel dynamiek. Ze spelen met veel positiewisselingen en ze creëren tegen elke tegenstander mogelijkheden.’

Vorm
Feyenoord is de laatste weken in de winning mood. De Rotterdammers wonnen de laatste vijf competitiewedstrijden en plaatsten zich tussendoor ook nog voor de bekerfinale.

FC Twente presteert al langere tijd goed. De club uit Enschede stond de gehele eerste seizoenshelft in de degradatiezone, maar klom na de winterstop op de ranglijst. Uit twaalf wedstrijden wist de ploeg 25 punten te behalen.

Historie
Feyenoord ging in eredivisieverband 49 keer eerder op bezoek. De resultaten zijn eerlijk verdeeld over beide teams: zowel Twente als Feyenoord wist veertien keer te winnen, terwijl het duel 21 keer in een gelijkspel eindigde. Ook de laatste keer dat beide teams elkaar troffen was dat het geval. Op 31 augustus 2014 kwamen beide teams niet tot scoren. De thuiswedstrijd tegen de Tukkers werd eerder dit seizoen met 5-0 gewonnen door Feyenoord.  

Volg FC Twente – Feyenoord  
Ben jij niet in Enschede? Volg de wedstrijd dan via de live updates van @Feyenoord op Twitter en bekijk exclusieve beelden vanuit het stadion via @feyenoord.rotterdam op Instagram. Ook in de aanloop naar de wedstrijd zal er op de officiële social mediakanalen van Feyenoord via diverse filmpjes en foto’s al veel aandacht worden besteed aan de wedstrijd tegen FC Twente.

FC Twente – Feyenoord  
Zondag 10 april om 16:45 uur in De Grolsch Veste
Scheidsrechter: Gözübüyük