Wat vindt het Feyenoord Kidspanel van De Kuip?

Wat vindt het Feyenoord Kidspanel van De Kuip?

Nadat ze op de Open Dag al waren voorgesteld aan het legioen, stonden op dinsdag 23 oktober in het Maasgebouw bij De Kuip 20 kinderen te trappelen voor de eerste officiële Kidspanelbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst kreeg het Feyenoord Kidspanel een rondleiding door het stadion en mochten ze hun ideeën en verbeterpunten presenteren aan de docenten van Feyenoord.

Het Feyenoord Kidspanel mag meedenken en meepraten over alles wat er gebeurt bij Feyenoord. Dat kan gaan over bijvoorbeeld de sfeer in het stadion, maar ook over de artikelen die te koop zijn in de Fanshop. Daarnaast wordt er gepraat over normen, waarden en een gezonde leefstijl.

Meer kleur
De eerste bijeenkomst draaide volledig om De Kuip. Nadat ze in de S.V. GIO Campus een kennismakingspel hadden gespeeld, was het tijd voor een rondleiding. De kinderen gingen op zoek naar verbeteringen in en rondom het stadion van Feyenoord. Waar ze het unaniem over eens waren, is dat het stadion meer kleur kan gebruiken. De clubkleuren van Feyenoord mogen wat hen betreft overal in terugkomen. Devin lijkt het bovendien ‘heel gaaf om Feyenoord-cheerleaders met rood-witte pompoenen te zien op het veld’.

Daarnaast vindt het Kidspanel het leuk om de Feyenoord-teksten overal terug te zien, zoals ‘Niets is sterker dan dat ene woord’, maar wel vinden ze dat er meer foto’s van Feyenoord-spelers geplaatst mogen worden. Het liefst zien ze dan foto’s van hun favoriete spelers, waarbij Robin van Persie opvallend vaak werd genoemd. Maar ook Jordy Clasie, Jan-Arie van der Heijden en Steven Berghuis kwamen naar voren in hun suggesties.

Kussentjes
Overige verbeterpunten voor een bezoek aan het stadion zijn onder meer dat de toiletten een geurtje moeten krijgen, er meer gezond eten aangeboden wordt en dat de kinderen kussentjes kunnen krijgen zodat ze hoger kunnen zitten en de wedstrijden van Feyenoord beter kunnen zien.

De kinderen zaten na hun rondleiding door De Kuip boordevol inspiratie en ideeën die door de docenten van Feyenoord verzameld zijn. Aan de start van het nieuwe jaar komt het Feyenoord Kidspanel weer bijeen om alles te weten te komen over de Feyenoord Fanshop én om natuurlijk te vertellen wat zij van het assortiment vinden. Volgens Brechje is dit het leukst aan het Feyenoord Kidspanel, ‘dat er ook echt om onze mening wordt gevraagd’.

Word ook Kameraadje!

Je maakt dan kans om als wedstrijdmascotte het veld op te lopen met een speler!