Voorbeschouwing Feyenoord - PSV (Johan Cruijff Schaal)

Voorbeschouwing Feyenoord - PSV (Johan Cruijff Schaal)

Yes! De eindeloze weekenden zonder voetbal zijn voorbij! Zondag gaat Feyenoord ein-de-lijk weer voor het 'echie' voetballen. En direct om een prijs: de Johan Cruijff Schaal!

De Johan Cruijff Schaal is de naam van de Nederlandse Supercup: de wedstrijd tussen de lanskampioen en bekerwinnaar van het vorige seizoen. De landskampioen is PSV en wie de bekerwinnaar is, dat weten we natuurlijk allemaal: Feyenoord! De Supercup wordt al sinds 1949 gespeeld en sinds die tijd won Feyenoord de prijs twee keer. Tot 1996 stond de prijs bekend als de Nederlandse Supercup, maar sinds die tijd wordt er gestreden om de Johan Cruijff Schaal, vernoemd naar Nederlands beste voetballer ooit. De wedstrijd tussen Feyenoord en PSV van aankomende zondag zal de eerste editie van de strijd om de Johan Cruijff Schaal zijn, zonder dat de voetballegende in leven is. Cruijff, die ooit nog een jaar voor Feyenoord speelde, overleed in maart van dit jaar.

Dat het spannend gaat worden zondag, lijkt één ding dat zeker is. Feyenoord kende een vlekkeloze voorbereiding met overwinningen op onder meer de Belgische topclub Anderlecht en de Spaanse gigant Valencia. We zullen het allemaal zien vanaf 18:00 in de Amsterdam ArenA: Feyenoord – PSV voor de Johan Cruijff Schaal!

 

Word ook Kameraadje!

Je ontvangt dan vijf keer per seizoen het Kameraadjes Magazine, waarin je alles leest over jouw Feyenoord-helden!