Spelers en supporters vieren bekerwinst in De Kuip

Spelers en supporters vieren bekerwinst in De Kuip

Samen met ruim 15.000 supporters hebben de spelers en staf van Feyenoord maandagmiddag de bekerwinst gevierd. Op het veld van De Kuip werd de kersverse bekerwinnaar feestelijk gehuldigd, waarbij er werd gezongen, gedanst en uiteraard de zondag veroverde gouden KNVB Beker aan het legioen werd getoond.

Captain en trainer met de beker
De Hermes House Band, Ronnie Flex en de zingende buschauffeurs hadden het publiek al lekker opgewarmd toen om half drie het hoogtepunt volgde. Nadat stafleden en het merendeel van de spelers het podium in de middencirkel hadden betreden, werd het hardst gejuicht voor Giovanni van Bronckhorst en Karim El Ahmadi. De trainer en aanvoerder hadden de eer om de gouden KNVB Beker, die zondag werd veroverd na een 0-3 zege tegen AZ, vanuit de spelerstunnel het veld op te dragen.

Van Bronckhorst: ‘Fantastische steun’
Nadat El Ahmadi het publiek had bedankt voor de steun, nam ook Van Bronckhorst de microfoon ter hand. ‘Ik wil jullie bedanken voor jullie support,’ sprak de trainer, die zijn vierde hoofdprijs veroverde. ‘Het is dit jaar niet altijd goed geweest, maar de steun van jullie naar mij en naar de spelers is fantastisch geweest. We hebben er hard voor gewerkt en gevochten. In de competitie is het dit jaar niet gelukt, maar we hebben wel de Johan Cruijff Schaal en KNVB Beker gewonnen. Volgend jaar gaan we weer vol voor de titel!’

Zingende spelers
Vervolgens was het de beurt aan Ronnie Flex, die samen met de spelers onder meer een speciale versie van ‘Hand in hand’ liet horen. Ook meerdere spelers waagden daarna een dappere poging tot het zingen van een liedje. Zo zongen Jeremiah St. Juste en Tonny Vilhena samen met het legioen en riep Steven Berghuis zijn medespeler Sven van Beek naar voren. Zij hadden dit seizoen een akkefietje op de training, maar lieten op het podium zien weer dikke vrienden te zijn.

Van Persie: ‘Jullie maken deze club zo speciaal’
Het slotwoord was voor de veelvuldig toegezongen Robin van Persie. ‘Ik wil jullie vanuit de grond van mijn hart bedanken voor jullie ontvangst,’ zei de 34-jarige aanvaller, die zondag de 0-2 maakte. ‘Ik ben zo ontzettend trots dat we hier met deze prijs staan. Dit betekent ontzettend veel voor mij. Ik wil deze fantastische spelers bedanken, ik geniet echt van jullie, en ook van de staf. En jullie, de supporters. Jullie maken deze club zo speciaal. Het is het allemaal waard geweest. Dank jullie wel!’

Ereronde
Na de woorden van Van Persie was het tijd voor de ereronde, die vocaal werd begeleid door niemand minder dan Lee Towers. Terwijl ‘Mijn Feyenoord’ en ‘You’ll never walk alone’ door De Kuip schalden, toonden de spelers de gouden beker van dichtbij aan de supporters, die iets na drieën met een gelukzalig gevoel het stadion verlieten.

Word ook Kameraadje!

Je krijgt dan gratis toegang tot evenementen, waaronder het Kameraadjes Voetbalfeest!