Kinderen vragen Kramer, Botteghin en Nelom hemd van het lijf

Kinderen vragen Kramer, Botteghin en Nelom hemd van het lijf

Een persoonlijke vraag stellen aan een speler van Feyenoord. Die eer was donderdagmiddag weggelegd voor tachtig kinderen, die speciaal voor deze gelegenheid in de officiële persruimte van De Kuip mochten zitten. De zogeheten kidspersconferentie was onderdeel van een driedaags Feyenoord Soccer Camp, waaraan de kinderen deze week deelnemen op Varkenoord. De jonge voetballers zagen Eric Botteghin, Michiel Kramer en Miquel Nelom plaatsnemen achter de microfoon, waar ze een uur lang de tijd namen om het spervuur aan vragen vanuit de zaal te beantwoorden.

De namen van Arjen Robben en Alexandre Pato (Chelsea) vallen normaal gesproken niet zo snel in De Kuip. Dat het in de uitpuilende zaal even over deze twee beroemde voetballers ging, was omdat een deelnemer wilde weten wie de beste speler is met wie de Feyenoorders ooit samen hebben gespeeld. Nelom hoefde er niet lang over na te denken. ‘Tijdens mijn verblijf bij het Nederlands elftal in 2013 heb ik met Robben gespeeld, een fantastische voetballer.’ Botteghin noemde landgenoot Pato, met wie hij ooit samenspeelde in Brazilië.

Niet veel later kregen de drie Feyenoorders de vraag of ze ondanks de mindere resultaten van de laatste weken vertrouwen hebben in de komende belangrijke duels, in de competitie tegen FC Utrecht en voor de beker tegen AZ. ‘Het is duidelijk dat het de afgelopen tijd niet gaat zoals we graag willen’, zei Kramer daarover. ‘Maar we werken keihard en doen er alles aan het tij te keren. Op dit moment bereiden we ons zo optimaal mogelijk voor op de wedstrijd van zondag.’

Leukste vraag

Tijdens de wedstrijd tegen AZ krijgen de Feyenoord-spelers op donderdag 3 maart in ieder geval steun van Soccer Camp-deelnemer Hugo. Zijn vraag (‘Hebben jullie wel eens meegemaakt dat er tijdens de wedstrijd een supporter het veld opkwam?’) werd door de spelers namelijk gekozen als leukste van de middag, waarmee Hugo twee kaarten voor de halve finale van de KNVB beker won. Hij ontving zijn prijs uit de handen van Kramer, die zijn vraag met ja had beantwoord. Toen de Feyenoord-spits vertelde dat die supporter ook nog eens naakt was, proestten de kinderen van het lachen.

De tachtig kinderen beleven op vrijdag de laatste dag van het Feyenoord Soccer Camp. De volgende series voetbalkampen vinden plaats in de mei- en zomervakantie. Inschrijven hiervoor is al mogelijk en kan via www.feyenoordsoccerschools.nl.  

Word ook Kameraadje!

Je maakt dan kans om als wedstrijdmascotte het veld op te lopen met een speler!