Kameraadjes kappen en draaien in kerstvakantie

Kameraadjes kappen en draaien in kerstvakantie

Stilzitten tijdens de kerstvakantie? Voor 288 Kameraadjes is daar zeker geen sprake van. Zij werken vandaag en morgen in het Topsportcentrum naast De Kuip op de Feyenoord-manier aan hun zaalvoetbalskills.

Rennen, vliegen, springen. Vol enthousiasme stuiteren 144 Pupillen (Kameraadjes van 8-11 jaar) woensdagochtend door het Topsportcentrum. Ze kunnen niet wachten om te gaan zaalvoetballen, in een heus Feyenoord Soccer Schools-shirt nog wel. Dat de sportieve activiteit in de tweede week van de kerstvakantie populair is, bleek al ruim een maand eerder. Razendsnel nadat de uitnodiging was verstuurd, waren de clinics volledig volgeboekt.

Nadat ze officieel welkom zijn geheten, mogen de Kameraadjes van start. Ze krijgen vandaag professionele zaalvoetballes op de Feyenoord-manier. En niet van de minste trainers: zo geven voormalig Feyenoord-captain Ben Wijnstekers, Terence Arnaud (voormalig lid van de Street Legends), Bryan Pereira (zaalvoetbalinternational van Curaçao met ervaring in de Nederlandse Eredivisie) en Feyenoord Soccer Schools-trainer Adam den Boer hen vandaag tips om een nog betere voetballer te worden.

De jonge voetballertjes werken deze dag geconcentreerd en gepassioneerd aan hun positiespel, hun techniek en leren specifieke zaalvoetbalskilss. Extra leuk is dat daarbij gebruik wordt gemaakt van de zogenoemde Smart Goals, pionnen die oplichten als de Kameraadjes er doorheen dribbelen.

Zo wordt het een dag waarin voetbalontwikkeling en plezier hand in hand gaan. Moe maar voldaan - én met het Soccer Schools-shirt, een Feyenoord-bidon en een persoonlijk deelnamecertificaat ondertekend door hoofdtrainer Ben Wijnstekers in hun tas - verlaten de Kameraadjes het Topsportcentrum, waar morgen (donderdag) opnieuw 144 jonge Feyenoord-supporters aan hun skills zullen werken. Op vrijdag is de zaal opnieuw het decor voor een clinic, maar dan voor jongens en meisjes van 6 tot 16 jaar die zich via Feyenoord Soccer Schools hebben aangemeld. 

Word ook Kameraadje!

Je ontvangt dan vijf keer per seizoen het Kameraadjes Magazine, waarin je alles leest over jouw Feyenoord-helden!