Discopiet wordt blij van enthousiaste Kameraadjes

Discopiet wordt blij van enthousiaste Kameraadjes

Over een paar dagen barst het grote Sinterklaasfeest los bij Feyenoord. De Sint brengt komende zaterdag een bezoek aan het Topsportcentrum naast De Kuip, maar hij komt niet alleen! Ook Discopiet is van de partij, hij wil niets missen van het leukste feest van het jaar. Lees hieronder een interview met Discopiet, waarin hij vertelt hoe blij hij wordt van enthousiaste Kameraadjes.

Door wie is het Dans je fit programma bedacht?
Door Disco Piet natuurlijk!

Waarom is het belangrijk om veel te bewegen?
Omdat bewegen gezond is en leuk!. Als alle kinderen van jongs af aan al  plezier hebben in sporten en bewegen dan zullen ze het altijd blijven doen.

Mag ik dan geen pepernoten, speculaas, marsepein en chocoladeletters meer eten?
Natuurlijk wel, maar eet het met mate. Te veel snoepen is niet goed.

Wat is jouw favoriete liedje om op te bewegen?
Het liedje ‘Dans je fit voor Sinterklaas’! Dat swingt zo lekker.

Wat is je favoriete voetbalclub en waarom?
Feyenoord, omdat de sfeer daar altijd goed is en de kameraadjes zo enthousiast zijn. Daarnaast zijn de voetballers heel goed.

Op 23 november kom je met de Sintfeverband naar Feyenoord. Wat is er zo leuk aan het Sinterklaasfeest bij Feyenoord?
Het is gewoon het leukste feest van het jaar. Iets waar ik ieder jaar weer naar uit kijk. De muziek, de show en alle vrolijke kinderen…daar wordt iedereen toch blij van!

Wat vind jij het leukste aan de show?
Ik vind het zingen en dansen op Discomuziek met z’n allen het leukste. Zeker als alle kinderen in de zaal gezellig mee doen.

Doet Sinterklaas zelf ook nog mee aan het Dans je fit programma?
Jazeker, Sinterklaas wordt ook een dagje ouder dus ook voor hem is het van belang om fit te blijven. Hij moet samen met zijn Pieten de daken beklimmen en dat is best een zware taak. Sinterklaas is regelmatig in de sportschool te vinden en dansen vindt hij ook ontzettend leuk.

Mag jij ook je schoen zetten? En wat hoop je dan dat erin zit?
Eigenlijk zetten alleen kinderen hun schoen, maar ik doe het ook wel eens en meestal krijg ik wel een lekkere chocoladeletter. Ik ben namelijk gek op chocolade!

Sinterklaas is dol op sportieve en bewegende kinderen. Maak je spieren los en zorg dat je klaar bent om te springen, swingen en zingen! Op 23 november zijn er drie shows in het Topsportcentrum pal naast De Kuip, om 10:00, 13:00 en 16:00 uur. Nieuw dit jaar is dat de eerste show extra leuk is voor de jongste Kameraadjes t/m 4 jaar en hun vriendjes. Ben je ouder dan 4 jaar, dan zien de Sint en zijn pieten je graag bij de latere shows. Om hierbij aanwezig te zijn, heb je wel een kaartje nodig. Het Feyenoord Sinterklaasfeest is nu tijdelijk gratis voor alle kinderen en volwassenen betalen €12,50. Bestel hieronder je toegangskaarten.
 

Word ook Kameraadje!

Je ontvangt dan vijf keer per seizoen het Kameraadjes Magazine, waarin je alles leest over jouw Feyenoord-helden!