Bekijk de samenvatting en de foto’s van Feyenoord – FC Groningen

Bekijk de samenvatting en de foto’s van Feyenoord – FC Groningen

Wat een fantastisch duel! Feyenoord speelde in De Kuip tegen FC Groningen en won de wedstrijd met 2-0. Matchwinner was Jens Toornstra, die twee keer het net wist te vinden. Het was dus weer een heerlijke zaterdagavond in Rotterdam-Zuid! Heb jij ook zo genoten?

Vanaf de eerste minuut van de wedstrijd was Feyenoord veel beter dan FC Groningen. De mannen van trainer Ernest Faber speelde heel verdedigend en het was moeilijk voor de Rotterdammers om door deze muur heen te komen. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst had veel balbezit en een aantal kansen, maar Groningen had als eerste moeten scoren. Uit een counter kregen zij de bal er alleen niet in. Net voor de rust was het alsnog raak voor het goed spelende Feyenoord. Jens Toornstra schoot de bal in de goal na een mooie assist van Steven Berghuis. Dat betekende een 1-0 ruststand.

In de tweede helft veranderde er weinig en bleef Groningen vooral verdedigen. Gevaarlijk werden ze niet en daardoor was het wachten op het tweede doelpunt van Feyenoord. In de 66e minuut trok Jan-Arie van der Heijden zijn trukendoos open en zette Jens Toornstra op fantastische wijze alleen voor de keeper. Hij faalde niet en maakte zijn en Feyenoords tweede goal: 2-0! Ondanks de kansen die de Rotterdammers daarna nog kregen, werd er niet meer gescoord.

Alweer een 2-0 overwinning voor Feyenoord dus! Volgende weekend wacht zondagmiddag om 16:45 uur de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Hopelijk gaan we dan opnieuw winnen en blijft het feest in Rotterdam. Ga jij ook weer kijken?

Wil je nog één keer de hoogtepunten van de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Groningen zien? Bekijk dan onderstaande video:

 

Word ook Kameraadje!

Je krijgt dan een gratis rondleiding door De Kuip!