Bekijk de samenvatting en de foto’s van Feyenoord – AZ

Bekijk de samenvatting en de foto’s van Feyenoord – AZ

Feyenoord heeft de draad weer opgepakt! In De Kuip werd overwinning nummer 21 van dit seizoen geboekt. De wedstrijd eindigde in een ruime overwinning voor de Rotterdammers tegen AZ: 5-2! Daarmee is Feyenoord goed begonnen aan een reeks belangrijke duels die de komende weken gaan komen.

De ploeg van Giovanni van Bronckhorst had iets goed te maken en al de hele week hing deze overwinning in de lucht. We hoefden daarom niet lang te wachten op de eerste treffer die op naam kwam van Nicolai Jörgensen. Na elf minuten wist onze topscorer het net weer eens te vinden: 1-0! Feyenoord ging door en kwam snel op een ruimere voorsprong. Jens Toornstra maakte op aangeven van Jörgensen alweer zijn tiende goal van dit seizoen: 2-0! AZ kreeg nauwelijks kansen en de voorsprong in de rust was dik verdiend.

In de tweede helft bleef het genieten voor het publiek in het zonnige stadion. Jörgensen was fantastisch en Dirk Kuijt liet zien dat hij het scoren niet verleerd is. Zij zorgden samen voor de 3-0, maar hierbij hield het niet op voor onze Deense spits. Eerst viel de 3-1 en op het moment dat AZ wilde beginnen met een slotoffensief, scoorden de Rotterdammers twee keer kort achter elkaar: 5-1! Drie doelpunten en twee assists, dat betekende een terechte publiekswissel voor top spits Nicolai Jörgensen! In de laatste minuut van de wedstrijd werd er nog gescoord door Wout Weghorst, maar dichterbij kwamen de Alkmaarders niet. Door deze vijfklapper blijft Feyenoord eerste in de competitie en hebben zij goed gewerkt aan het doelsaldo.

Om deze lijn door te trekken moet er volgende week weer gewonnen worden. De volgende wedstrijd is een uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. Wil je eerst nog één keer de hoogtepunten van de afgelopen wedstrijd tegen AZ zien? Bekijk dan onderstaande video:

 

 

Word ook Kameraadje!

Je krijgt dan een gratis rondleiding door De Kuip!