Bekijk de samenvatting en de foto’s van FC Twente - Feyenoord

Bekijk de samenvatting en de foto’s van FC Twente - Feyenoord

Feyenoord blijft winnen! Concurrenten Ajax en PSV hoopten dat Feyenoord punten zou verspelen in de Grolsch Veste tegen FC Twente, maar het feest werd opnieuw gevierd in Rotterdam. Na een spannende eerste helft, beslisten Botteghin en Jörgensen het duel in de tweede helft; 0-2!

Feyenoord wilde de ongeslagen status in 2017 natuurlijk vasthouden. Daarvoor moest er wel gewonnen worden bij FC Twente. Op papier altijd een lastige uitwedstrijd, ook omdat Ajax er eerder dit seizoen verloor en PSV thuis ook niet kon winnen van de Tukkers. Feyenoord had veel balbezit, kreeg ook wel kansen via Botteghin, Kuyt en Jörgensen, maar zij kregen de bal niet in de goal. Ondanks de gevaarlijke counters van FC Twente, scoorde ook zij niet. Tot dusver een spannende wedstrijd, maar nog steeds zonder doelpunten.

In de tweede helft was Feyenoord heer en meester. De Rotterdammers drongen steeds meer aan en ook achterin was er meer zekerheid ingebouwd dan in de eerste helft. Echt gevaarlijk kon Twente niet meer worden met de counters en dat terwijl Feyenoord steeds sterker werd. Het laatste half uur van de wedstrijd was het wachten op een doelpunt aan de kant van Feyenoord en dit moest gebeuren met invaller Jens Toornstra. Hij verving aanvoerder Dirk Kuyt. Een kwartier voor tijd stond ook de tweede wissel klaar; Bilal Basacikoglu. Eerst nog de laatste actie van Eljero Elia. Zijn voorzet met links komt aan bij Botteghin en hij scoort; 0-1! Eindelijk de bevrijdende goal voor onze ploeg, van de voet van de weer zo belangrijke verdediger Eric Botteghin! Twente werd niet gevaarlijk, maar toch bleef het spannend in het laatste deel van de wedstrijd met slechts één doelpunt verschil. Maar wie anders dan onze topscorer Nicolai Jörgensen maakte aan alle onzekerheid een einde? In de 87é minuut werd de eindstand op het bord gezet door hem; 0-2!

Weer drie punten erbij, nog steeds vijf punten voorsprong op de aartsrivaal en zelfs de topscorer die weer een doelpuntje heeft meegepakt. Op naar de volgende overwinning; thuis tegen FC Groningen! Denk jij dat Feyenoord dan voor de vijfde keer op rij de nul houdt?

Wil jij de hoogtepunten van de wedstrijden tussen Feyenoord en NEC nog een keer zien? Bekijk dan onderstaande video:

 

Word ook Kameraadje!

Je krijgt dan een gratis rondleiding door De Kuip!