Alles wat je moeten weten over AS Roma!

Alles wat je moeten weten over AS Roma!

Zoals je waarschijnlijk al weet, speelt Feyenoord in de volgende ronde van de Europa League tegen AS Roma. Deze wedstrijden worden gespeeld op 19 en 26 februari 2015. Wij zetten alles wat je moet weten over deze wedstrijden voor jou op een rij!

Hoe goed is AS Roma eigenlijk?
Best wel goed! In de Italiaanse competitie, de Serie A, staat de club op dit moment op een tweede plaats, één punt achter koploper Juventus. In de Champions League verloor AS Roma de laatste poulewedstrijd met 0-2 van Manchester City. Daardoor eindigden ze als derde in de poule. Zo kwamen ze in de Europa League terecht.

Wie zijn hun beste spelers?
Eén speler die je waarschijnlijk wel kent, is Kevin Strootman. Deze speler van het Nederlands elftal is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Italiaanse club. Hij was lang geblesseerd en miste daardoor ook het WK, maar nu is hij weer fit. Andere goede spelers zijn Daniele de Rossi, Maicon, Ashley Cole en Gervinho. En dan heeft Roma ook nog Francesco Totti, de 38-jarige clubicoon die al zijn hele leven bij AS Roma speelt. In 2006 werd hij zelfs wereldkampioen met Italië!

Wat kan Feyenoord verwachten in Rome?
Rome is de hoofdstad van Italië. Er wonen drie miljoen mensen, vijf keer zoveel als in Rotterdam. De inwoners van Rome kunnen kiezen uit twee grote clubs om aan te moedigen: Lazio Roma en AS Roma. Beide clubs spelen hun thuiswedstrijden in het Stadio Olimpico, een stadion waar meer dan 72.000 toeschouwers in passen. Ter vergelijking: in De Kuip passen er 51.000. 

Kan Feyenoord winnen van deze club?
Natuurlijk! Feyenoord won ook van Sevilla, toch? Trainer Fred Rutten vindt het wel een moeilijke tegenstander. ‘AS Roma heeft een heel goed elftal en staat niet voor niets op de tweede plaats in de Serie A. Dat zegt in mijn ogen alles over de kracht van deze tegenstander’, zei Rutten na de loting. Eén voordeel: misschien vindt AS Roma het wel belangrijker om kampioen van Italië te worden dan om de Europa League te winnen. Misschien onderschatten ze Feyenoord wel!

Feitje

De beker die je op de foto ziet, krijg je als je de Europa League wint. Feyenoord won deze prijs, die toen nog UEFA Cup heette, in 2002. Je kunt 'm zien in het Feyenoord Museum. Een bezoekje aan het Feyenoord Museum is inbegrepen bij een rondleiding door De Kuip! 

Word ook Kameraadje!

Je krijgt dan 10% korting in de (online) Feyenoord Fanshop!