Zon geeft extra kleur aan swingend Kameraadjes Voetbalfeest

Zon geeft extra kleur aan swingend Kameraadjes Voetbalfeest

Met een glimlach op het gezicht verlieten de tienduizend bezoekers van het Kameraadjes Voetbalfeest maandagmiddag iets na vier uur De Kuip. In het uur daarvoor hadden ze genoten van een spectaculaire show in het stadion, die de afsluiting vormde van een geslaagde Tweede Paasdag. Onder het genot van een stralend zonnetje dansten zowel de jonge als de oudere Feyenoord-supporters op de beats van Ronnie Flex, zongen ze mee met onder meer Lee Towers en gaven ze de selectie van Feyenoord een daverend applaus.

Gevarieerd buitenprogramma
Dat het binnenprogramma onder zulke fraaie omstandigheden zou worden afgewerkt, daar zag het in de ochtend niet naar uit. Grijs en winderig was het, toen om elf uur de poorten van De Kuip opengingen voor het publiek. Vanwege de harde wind was een aantal activiteiten uit veiligheidsoverwegingen geschrapt, maar desondanks was er voor de bezoekers voldoende te doen tijdens het gevarieerde buitenprogramma. Zo konden de jonge Feyenoord-supporters hun voetbalkwaliteiten tonen bij onder andere het Opel Astra kofferbakschieten en de clinic van Feyenoord Soccer Schools, die werd gegeven door Ben Wijnstekers en Mike Obiku. Ook het bekijken van de spelersbus, het volgen van een rondleiding en de Baby Presentatie – waarbij trotse ouders hun kleine Feyenoorder lieten fotograferen met mascotte Coentje en Feyenoord-spelers – waren populaire activiteiten.

Primeur tijdens Kids Persconferentie
In het Perscentrum kregen diverse spelers ondertussen verrassende vragen op zich afgevuurd tijdens de verschillende Kids Persconferenties. Zo vertelde Dirk Kuyt dat zijn kinderen niet in huis mogen voetballen (‘veel te gevaarlijk’), liet Bart Nieuwkoop weten dat hij wel eens naar meisjesvoetbal kijkt op televisie en liet Eljero Elia zijn favoriete truc (de ‘klikklak’) zien. Michiel Kramer had zelfs een primeur voor de jonge ‘journalisten’; hij vertelde dat hij afgelopen zaterdag voor de tweede keer vader was geworden en dat hij zijn vriendin ten huwelijk heeft gevraagd. Dat mooie nieuws werd beantwoord met een daverend applaus.

Spectaculaire show
Op dat moment was de zon al voorzichtig doorgebroken boven De Kuip, maar het weer werd pas echt stralend op het moment dat het binnenprogramma begon. Op de eerste en tweede ring van de Gerard Meijer Tribune was het heerlijk vertoeven, zeker ook vanwege de goede optredens van de verschillende artiesten tijdens de spectaculaire show in het stadion. Zo zong Noa (bekend van The Voice Kids) een prachtige versie van ‘Hand in Hand’ en dansten zowel de kinderen als de meeste ouders op de beats van zanger en Feyenoord-supporter Ronnie Flex.

Cadeaus
Nadat Pepijn Gunneweg de selectie van Feyenoord aankondigde, volgde een luid gejuich uit duizenden kelen. De spelers kwamen niet met lege handen; ze brachten een aantal mooie cadeaus mee het podium op. Zo schoten de spelers diverse gesigneerde ballen het publiek in en kreeg zanger Lee Towers speciaal uit handen van Dirk Kuyt een Feyenoord-shirt met rugnummer 70, ter ere van zijn zeventigste verjaardag. Zowel de zanger als de Hermes House Band zongen vervolgens de bekende Feyenoord-liederen en de goaltune, waardoor het net leek of Feyenoord op deze Tweede Paasdag een thuiswedstrijd afwerkte in De Kuip.

Meer Kameraadjes Voetbalfeest
Wil jij nagenieten van het Kameraadjes Voetbalfeest? Zowel op het Twitter-, Instagram- als Facebook-account van Feyenoord zijn de hele dag leuke foto’s en video’s geplaatst. 

Word ook Kameraadje!

Je krijgt dan 10% korting in de (online) Feyenoord Fanshop!