Cupfighters

Feyenoord staat voor de zeventiende keer in de clubhistorie in de finale van de TOTO KNVB Beker. Lees hier alles over de tegenstander in de komende finale, eerdere overwinningen en meer!

De komende tegenstander
Feyenoord treft AZ in de finale van de TOTO KNVB Beker. De ploeg uit Alkmaar versloeg MVV Maastricht (2-3), Almere City (0-4), Fortuna Sittard (2-4), PEC Zwolle (4-1) en FC Twente (4-0) in de vorige rondes.

Road to the final
Feyenoord bereikte de finale van de TOTO KNVB Beker door dit seizoen ADO Den Haag (2-0), Swift (4-1), Heracles Almelo (3-1), PSV (2-0) en Willem II (3-0) te verslaan.

Oude bekerfinales
Feyenoord stond in het verleden zestien keer eerder in de finale van het bekertoernooi, dat al 99 keer eerder werd gehouden. Twaalf keer werd de beker ook echt gewonnen!

Eerdere bekerwedstrijden tegen AZ
AZ staat voor de zevende keer in de finale van het bekertoernooi. De laatste keer was vorig seizoen, toen met 2-0 werd verloren van Vitesse. Feyenoord en AZ troffen elkaar niet eerder in een bekerfinale. Van de vijf eerdere bekerduels met AZ won Feyenoord er drie.

Van Bronckhorst: ‘Ons doel nog niet bereikt’
Giovanni van Bronckhorst was natuurlijk erg blij met het bereiken van de finale, maar dat niet alleen. ‘We hebben ons doel nog niet bereikt’, zei de hoofdcoach na de wedstrijd in de halve finales van het bekertoernooi. ‘We hebben de finale bereikt, maar we willen de beker winnen en daar gaan we vanaf nu alles aan doen.’

Wanneer speelt Feyenoord de finale?
Feyenoord speelt op zondag 22 april de bekerfinale in De Kuip. De wedstrijd begint die dag om 18:00 uur. Ben jij er klaar voor?