Ontdek De Kuip

Het mooiste voetbalstadion van Nederland? Dat is natuurlijk De Kuip! Dat vinden niet alleen supporters van Feyenoord, maar ook heel veel fans van andere clubs.

Word ook Kameraadje!

Je krijgt dan een gratis rondleiding door De Kuip!

 

Al meer dan 75 jaar speelt Feyenoord haar thuiswedstrijden in De Kuip. Het stadion werd gebouwd in de jaren dertig van de vorige eeuw nadat Feyenoord-voorzitter Leen van Zandvliet had gedroomd van een prachtig nieuw stadion. Hij had alleen nooit durven dromen dat De Kuip zó bekend zou worden. Want bijna alle voetballiefhebbers ter wereld kennen dit mooie stadion, dat bekend staat om de prachtige uitstraling en de fantastische sfeer. 

De Kuip tijdens een interland van het Nederlands elftal

Finales

In al die jaren speelde niet alleen Feyenoord veel wedstrijden in De Kuip, maar ook het Nederlands elftal. Er werden zelfs Europese bekerfinales gespeeld, zoals in 2002, toen Feyenoord in eigen stadion de UEFA Cup won. En in 2000 werd hier zelfs de finale van het EK Voetbal gespeeld tussen Frankrijk en Italië (2-1). Ook is De Kuip het stadion waar ieder jaar de finale van de KNVB Beker plaatsvindt! 

Leuke feitjes over De Kuip! 

  • De Kuip werd geopend op 27 maart 1937
  • De Kuip heeft in totaal 51.117 stoeltjes
  • In één lichtmast zitten 72 lampen, dus in totaal schijnen er 288 lampen op het veld

Wil je alle geheimen van De Kuip ontdekken? Kom dan naar het stadion voor een Kids Tour. Dan vertellen de gidsen je nog véél meer leuke weetjes over De Kuip en kom je op plekken waar normaal gesproken alleen de spelers mogen komen! 

Nog meer lezen over de geschiedenis van De Kuip? Dat kan hier!